Žltačka typu A sa v regióne od začiatku roka potvrdila v 24 prípadoch

11.06.2010 Celý región

Vranov nad Topľou 11. júna (TASR) - Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) vo Vranove nad Topľou v týchto dňoch zaznamenal u troch detí v školskom a predškolskom veku pravdepodobný výskyt žltačky typu A.
Od začiatku tohto roka sa na území vranovského regiónu onemocnenie známe ako choroba špinavých rúk potvrdilo v 24 prípadoch.
\"Posledné tri prípady z tohto týždňa sú zatiaľ u dvoch školákov z Vranova a jedného dieťaťa vo veku päť rokov z Hanušoviec nad Topľou potvrdené klinicky, no laboratórne zatiaľ nie, keďže si to vyžaduje určitý čas, \" uviedla pre TASR Valéria Sládeková z RÚVZ. Dodala, že všetci traja sú momentálne hospitalizovaní na infekčnom oddelení michalovskej nemocnice. Personál vranovskej Spojenej školy internátnej a žiaci sú v súčasnosti pod lekárskym dohľadom, podobne ako aj rodina dieťaťa z Hanušoviec.
Od začiatku tohto roka zaznamenal RÚVZ okrem troch aktuálnych prípadov výskyt infekčnej žltačky typu A v obciach Čičava, Vechec, Kamenná Poruba, Hencovce, Ondavské Matiašovce, Sedliská, Banské, Vyšný Žipov a Zámutov.
\"Asi 900 detí z Vechca, Ondavských Matiašoviec, Hencoviec a Sedlísk vo veku jeden až 15 rokov, podobne ako aj všetkých žiakov základnej školy v obci Banské sme proti ochoreniu zaočkovali, \" spresnila Sládeková. Všetky osoby, ktoré sa v uplynulom čase dostali do kontaktu s chorými, boli pod lekárskym dohľadom. \"Ide asi o 750 ľudí, \" priblížila Sládeková.
 

Vyberte región